Wednesday, 13 April 2011

Cara-Cara Membuat Parabola Tweeter Dalam BH Anda...

mampu berfungsi mewujudkan bunyi sekeliling dalam bh...

dapatkan kabel besi seperti ini di pasaran..di kedai hardware pon ade jual jugak ni...

dapatkan juga skru bersaiz kecil..agak2 mampu masuk dalam lubang di tweeter..

dapatkan juga cable tied sperti ini..emmm di kedai motor or basikal pon ade jual jugak ni...

antara peralatan yang diperlukan untuk membuatnya parabola tweter ini....

dapatkan kabel tersebut dan anda membuatkan ukuran yang dikehendaki seperti unutk memuatkan 4-6 tweeter yang diperlukan...kemudian potongnya menjadi dua dan ikatkan skru pada lubang tweeter tersebut,,pastikan ianya di skru dengan kuat agar tidak bergoyang dan tercabut klak...

contoh selepas anda mengikat dua buah tweter tersebut padanya..jika lubang di tweter tidak sama dengan lubang di kabel tersebut maka anda boleh juga menggunakan cable tied untuk mengikatnya dengan kuat...buatkan semuanya hingga kelilingya memuatkan semua tweter tersebut...

ha...beginilah apabila semua proses tersebut dapat dilakukan dengan baik..dah jadi pon kan...hanya menunggu untuk dimasukkan dan disambungkan wyer sahaja pada tweeter tersebut sebelum boleh ditempatkan dalam bh...

pandangan atas gambar ini..lihatlah wyer yang menghubunginya antara tweter ini juga akan mudah dilakukan kerana kedudukan tweeter tersebut berdekatan antara satu sama lain..orang yang tak pandai pon dapat melakukannya...

dah siap pn dua biji tweeter parabola ini...tidak sampai pon 1 jam membuatnya anda sudah mendapat hasilnya..tidak perlu lah anda membeli dipasaran kerana harga yang diletakkannya terlalu tinggi sedangkan anda sendiri dapat membuatnya...jika tidak mencubanya anda sendiri tidak akan tahu sampi bila-bila kan..jika rosak anda sendiri boleh menukarkannya sebaliknya jika dibeli apabila rosak anda akan membuangnya terus..jadi dua kali rugi kan..so belajarlah membuatnya sendiri...kepuasan akan di capai apabila anda melihat hasil dari tangan anda sendiri...

apabila semua wayar telalh dimasukkan beginilah caranya untuk ditempatkan tweeter parabola jenis ini...pastikan anda meletakkan di bawah kawasan sudut yang banyak kerana iai mampu menarik burung walit untuk membuat sarang di atas tweeter ini ataupun ia akan mendorong burung walit membuat sarang di kawasan pancaran suara tweeter ini...apapun belajarlah sendiri k..pengalaman akan membuat anda mengenal erti kehidupan...hehehehe...layan je..

swiftlets-zone 4 all
email me : shidey_zone@yahoo.com
phone : 012-5328332

No comments:

Post a Comment

Post a Comment